Absolutorium

Informace o
oboru
Studentské
práce
Přijímací
řízení
Absolutorium

Vzdělávání ve vzdělávacím programu Design interiérů a zahrad se ukončuje absolutoriem. Jeho obsah a organizace se řídí vyhláškou MŠMT č. 10/2005 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Absolutorium může vykonat student, který úspěšně ukončil všechny povinné a minimálně dva povinně volitelné předměty (**) a zároveň získal minimálně 180 kreditů. Před zahájením, konáním absolutoria, neprobíhá výuka studenta posledního ročníku v rozsahu nejméně 5 po sobě následujících pracovních dnů.

Absolutorium pro obor design interiérů a zahrad se skládá ze zkoušky z předmětů:

Anglický jazyk (JA)

Dějiny umění (DU)

Design interiéru (DI)

Design zahrad (NZ) a z obhajoby absolventské práce.

 

Součástí absolutoria je absolventská práce a její obhajoba. Cílem absolventské práce je ověření získaných odborných znalostí a dovedností, které student získal v průběhu vzdělávání a zároveň schopnost studenta využít tyto vědomosti a dovednosti při realizaci konkrétního projektu. Písemné zadání absolventské práce s uvedením tématu a jména vedoucího práce obdrží student v pátém období.

Na základě úspěšného absolutoria získá absolvent označení DiS. – diplomovaný specialista, který se uvádí za jménem. Dokladem o dosažení vyššího odborného vzdělání je vysvědčení o absolutoriu a diplom absolventa vyšší odborné školy.




Menu:


 

Copyright AVEART Střední soukromá umělecká škola a základní umělecká škola Ostrava

Školní
noviny